#MellowOut 19 mei

#MellowOut 19 mei

Terug naar agenda
Kaart wordt geladen...
Datum/Tijd
19 mei 2019
17:00 - 18:15

#MellowOut

Ontspanning vanuit het diepst van je wezen.

Steeds meer mensen ervaren stress, hierdoor is stress steeds meer een onderdeel van ons dagelijks leven. Stress is niet iets wat je alleen ervaart in je hoofd maar ook in ons lichaam, met name in het autonome zenuwstelsel.

Dit komt omdat de nervus vagus bij de meeste mensen nauwelijks geactiveerd wordt en dat heeft directe gevolgen zoals (spannings)pijn. Het is de zenuw die je helpt te ontspannen om een toestand van rust te bereiken en om stress en angst te bestrijden. Het is de zenuw die als een snelweg de hersenstam verbindt met alle vitale organen, hij regelt je hartslagfrequentie, ademhaling, maag- en darmfunctie, spraak, het geeft je gevoeligheid en het stimuleert de productie van oxytocine (het hormoon wat liefde en moederlijke binding bepaalt) een grappig feitje: het stopt de hik!

Je kunt deze zenuw activeren door middel van specifieke bewegingen, ademshalings oefeningen en geluid waardoor je direct minder spanning ervaart, minder pijn voelt en je voelt je relaxter.

De #MellowOut sessie is een reset, door aandacht voor de rustkant van je autonome zenuwstelsel wat leidt tot meer balans tussen lichaam en geest.

Kosten: € 22,50

Schrijf je in via onderstaand formulier.

Inschrijven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.