Aleida van Poelgeest

Aleida van Poelgeest, pilates-trainer en trainer gyrotonic

Het is fijn om mensen in de les iets mee te geven waar ze elke dag baat bij hebben

Krijg meer mobiliteit in je wervelkolom en gewrichten

Aleida verdiept zich sinds 1996 in verschillende vormen van beweging zoals fitness, aerobic en pilates. In 2008 specialiseerde ze zich daarnaast in de GYROTONIC® Method, een manier van trainen die is afgestemd op wat uw lichaam nodig heeft, rekening houdend met vrijheid en snelheid van de beweging. Spierkracht wordt opgebouwd, lenigheid bevorderd en coördinatie stimuleerd.  De GYROTONIC® Method benadrukt het articuleren van de gewrichten om zodoende een balans te vinden tussen het versterken van het lichaam en het creëren van ruimte in het lichaam.

Ze studeerde bij Hilary Cartwright en Juliu Horvath. Ze verdiepte zich onder andere in GYROTONIC® voor het bekken en de onderrug, heup- en schouderklachten, scoliose en GYROTONIC® als ondersteuning bij osteopatische behandelingen.

Pilates

Aleida volgde haar pilatestraining bij Michael King van het Pilates Institute in Londen, een gerenommeerd instituut waar de nadruk ligt op de combinatie van Pilates & revalideren. Naast haar docentschap verzorgde ze ook opleidingen voor toekomstig Pilatesdocenten en was ze examinator.

Door de jaren heen schoolde Aleida zich continu bij. Ze volgde lessen bij verschillende fysiotherapeuten en cursussen over pre- en postnatale Pilates, de anatomie en fysiologie van Pilates en Pilates voor vrouwen.

Naast Michael King trainde Aleida ook bij Malcom Muirhead en Nuala Combs.

De afgelopen tien jaar gaf Aleida dagelijks les in de White Cloud Studio in Amsterdam. Sinds 1 april 2016 is zij samen met Jeffrey Ross een eigen studio begonnen: de Full Circle Studio.

gyrotonic hand positie

Hoe ik les geef

Ik vind het belangrijk dat je je bewust wordt van je houding en hoe je je beweegt. Tijdens de les is er ruimte om de oefeningen die we doen te bespreken. Zo krijg je steeds meer inzicht in het effect van de oefeningen en hoe je dat wat je geleerd hebt kunt integreren in je dagelijkse leven. Ieder mens is anders en mijn doel is dan ook om mensen op hun eigen niveau te begeleiden. Want alleen dan heb je er écht baat bij.

Ten slotte, rust, aandacht en plezier zijn de belangrijkste thema’s in mijn lessen.

contact Aleida

aleida@fullcirclestudio.nl

tel: +31 (0)627214611