Docenten_Info

Deze pagina is in de maak, binnenkort kunt u hier de cv's van alle trainers vinden.

Aleida van Poelgeest

Aleida verdiept zich sinds 1996 in verschillende vormen van beweging zoals fitness, aerobic en pilates. In 2008 specialiseerde ze zich daarnaast in de GYROTONIC®Method, een manier van trainen die is afgestemd op wat uw lichaam nodig heeft, rekening houdend met vrijheid en snelheid van de beweging. Spierkracht wordt opgebouwd, lenigheid bevorderd en coördinatie stimuleerd.  De GYROTONIC®Method benadrukt het articuleren van de gewrichten om zodoende een balans te vinden tussen het versterken van het lichaam en het creëren van ruimte in het lichaam.

Ze studeerde bij Hilary Cartwright en Juliu Horvath. Ze verdiepte zich onder andere in GYROTONIC® voor het bekken en de onderrug, heup- en schouderklachten, scoliose en GYROTONIC® als ondersteuning bij osteopatische behandelingen.

Aleida volgde haar pilates training bij Michael King van het Pilates Institute in Londen, een gerenommeerd instituut waar de nadruk ligt op de combinatie van Pilates & revalideren. Naast haar docentschap verzorgde ze ook opleidingen voor toekomstig Pilates docenten en was ze examinator.

Door de jaren heen schoolde Aleida zich continu bij. Ze volgde lessen bij verschillende fysiotherapeuten en cursussen over pre- en postnatale Pilates, de anatomie en fysiologie van Pilates en Pilates voor vrouwen.

Naast Michael King trainde Aleida ook bij Malcom Muirhead en Nuala Combs.

De afgelopen tien jaar gaf Aleida dagelijks les in de White Cloud Studio in Amsterdam. Sinds 1 april 2016 is zij een eigen studio begonnen: de Full Circle Studio.

Hoe ik les geef

Ik vind het belangrijk dat je je bewust wordt van je houding en hoe je je beweegt. Tijdens de les is er ruimte om de oefeningen die we doen te bespreken. Zo krijg je steeds meer inzicht in het effect van de oefeningen en hoe je dat wat je geleerd hebt kunt integreren in je dagelijkse leven. Ieder mens is anders en mijn doel is dan ook om mensen op hun eigen niveau te begeleiden. Want alleen dan heb je er écht baat bij.

Ten slotte, rust, aandacht en plezier zijn de belangrijkste thema’s in mijn lessen.

Sammie Hermans

GYROKINESIS®, maakte voor mij  de connectie tussen het dagelijks leven, training en choreografie.

In 2010 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met GYROKINESIS®, maar het was in 2014 dat ik begonnen ben met het intensief trainen in GYROTONIC® & GYROKINESIS®. Ik begon de reeks trainingen met een lichte blessure, waar ik dankzij de methode al snel van af was. Maar ik kon niet meer stoppen met de trainingen, voor mij was het zo’n goede aanvulling op mijn dans. Het maakte de connectie tussen het dagelijks leven, training en choreografie.

Vanaf mijn 4de train ik ballet, in 2015 behaalde ik mijn HBO diploma "Bachelor in Dance" aan de Codarts dans acedemie. Mijn GYROKINESIS® en GYROTONIC® opleiding heb ik in Munstertal en Rome gedaan.

Het brengt je een bewustzijn van ademhaling waar ik nu nog elke dag baat bij heb.
En wat ik het mooiste aan GYROKINESIS®  vind is dat je traint in een beweging. Geen statische buikspier oefeningen, push up’s of stretches, maar je vind en creëert de kracht en lenigheid door middel van beweging.

Voor mij is GYROKINESIS®  op zo veel manieren toe te passen dat het altijd fijn is om te doen, als warm-up voor de dag of de repetities, maar ook als reset na een lange dag werk, als intensieve training of als een meditatie moment waarop je alleen op jezelf en jouw lichaam op dat moment hoeft te focussen. Ik kan niet meer zonder!

GYROKINESIS® is perfect voor iedereen die een gezond lijf wil, heb je specifieke blessures of wil je doelgericht trainen om om een bepaald deel van het lichaam sterker te maken, maak dan ook gebruik van de GYROTONIC® apparatuur.

Ik ben erg blij dat ik de methodes nu kan delen met de mensen om mij heen zoals het mij ook beïnvloedt heeft.

Juliu Horvath, over de methode:
https://www.gyrotonic.com/about/juliu-horvath/
Juliu over de methode:
https://youtu.be/vCd6R8Gi1gA