GYROTONIC EXPANSION SYSTEM®

Spiraal en cirkelvormige bewegingen stimuleren op natuurlijke wijze het zenuwstelsel en de samenwerking van spieren en ademhaling.
Gyrotonic in Amsterdam; trainer Aleida van Poelgeest begeleidt

GYROTONIC EXPANSION SYSTEM®

Het GYROTONIC EXPANSION SYSTEM®, met zijn spiraal en cirkelvormige bewegingen, stimuleert op natuurlijke wijze het zenuwstelsel en de samenwerking van spieren en ademhaling. Hiermee vergroot het de coördinatie, balans, kracht en flexibiliteit.

Het GYROTONIC EXPANSION SYSTEM® is gebaseerd op de principes van Yoga, Tai chi, dans, zwemmen en gymnastiek.

Juliu Horvath, voormalig danser, ontwikkelde deze methoden op basis van zijn inzichten in beweging en genezing.

Het systeem bestaat uit:

  • GYROKINESIS® Method die in groepsverband beoefend wordt.
  • GYROTONIC® Method, die met één-op-één of met twee mensen tegelijk, op de toestellen wordt uitgevoerd.

GYROKINESIS® Method

De GYROKINESIS® Method, ook wel bekend als ‘Yoga voor dansers’, is een variant van het GYROTONIC EXPANSION SYSTEM®. Het is een oefenprogramma dat wordt uitgevoerd op een stoel en mat en kan worden aangepast aan ieders conditie. De bewegingen vloeien naadloos in elkaar over. Door je bekkenbodemspieren aan te spannen ondersteun je je wervelkolom en maak je spiraal en cirkelvormige bewegingen. Samen met een speciale ademhalingstechniek zorgen ze voor balans, kracht en flexibiliteit.
De GYROKINESIS® Method groepslessen volg je met maximaal acht personen zodat er voor iedereen voldoende individuele aandacht is.

Gyrotonic-Pulley-Tower

GYROTONIC® Method

De GYROTONIC® Method is een verdere ontwikkeling van de GYROKINESIS® Method. Het wordt uitgevoerd op een speciaal ontworpen apparaat, de Pulley Tower.

De Pulley Tower is aan te passen aan ieders unieke lichaamsbouw en conditie. Doordat de apparaat je ondersteunt kun je veilig en met minder belasting de oefeningen doen.

De GYROTONIC® Method in een zeer effectieve methode om te revalideren bij blessures en voor mensen met een zittend beroep die aan hun houding en conditie willen werken. Daarnaast wordt deze manier van trainen speciaal aangeraden voor (professionele) dansers en atleten.

Bij Full Circle Studio Amsterdam werken gecertificeerde trainers die veel ervaring hebben in het werken met professionele dansers, mensen met schouder- en bekkenproblemen, en scoliose. Volg je bijvoorbeeld een programma bij een osteopaat, dan kunnen we dit in overleg ondersteunen.

 

GYROTONIC EXPANSION SYSTEM®, GYROTONIC®, GYROKINESIS® & GYROTONER® zijn geregistreerd trademarks van GYROTONIC® Sales Corporation en zijn gebruikt met hun toestemming.

https://www.gyrotonic.com

https://en.wikipedia.org/wiki/Gyrotonic

Rooster

GYROTONIC® lessen wordt gegeven één-op-één of in ‘duet’-lessen.

Neem contact op via email of telefoon met Full Circle Studio om een afspraak te maken.

Prijzen

  • Losse training 60,=
  • 5-urenkaart 285,= 3 maanden geldig
  • 10-urenkaart 550,= 4 maanden geldig

Voor ‘duet’ lessen zie ons tarieven pagina