Jeffrey Ross

Jeffrey Ross, pilates-trainer

Door zijn ervaring als professioneel balletdanser bij vooraanstaande Europees balletgezelschappen brengt Jeffrey discipline en precisie mee in zijn manier van lesgeven.

Jeffrey Ross

Hij is gecertificeerd in Pilates Mat door Smartbody Amsterdam en door Balanced Body voor de Reformer, waar hij onder Tom McCook de opleiding volgde. Hij blijft zijn kennis uitbreiden met studies en workshops om steeds meer gereedschap te hebben om anderen te helpen beter te bewegen.
Onderwerpen die zijn aandacht hebben zijn: fundamentele bewegingspatronen, onze drie systemen voor balans, bindweefsel verbindingen of ‘meridians’, en Mindfulness. Het is geen verrassing dat Pilates, als het goed gedoceerd en uitgevoerd wordt, al deze gebieden aanspreekt en stimuleert. Pilates is een uitstekende manier om sportblessures te voorkomen en onevenwichtige ontwikkelingen in het lichaam onstaan door sport te compenseren.

Jeffrey heeft ook Ashtanga yoga beoefend, Genwakai karate, gewichtheffen, en heeft in masters zwemcompetities gezwommen. Deze verschillende disciplines dragen bij aan zijn ruime ervaring en geven hem het vermogen de trainingen aan te passen aan ieders individuele behoeftes.

Jeffrey geeft ‘dry-land’ trainingen aan masters zwemmers, waardoor ze zowel in het water alsook op het droge beter bewegen. Als je een sport beoefent, schroom dan niet om dit te laten weten, want dan kan het programma hierop worden  aangepast.

pilates mat oefening voor een stabile bekken
mat oefeningen in pilates lessen

Hoe ik lesgeef

Als je deelneemt aan mijn lessen word je uitgenodigd om je eigen voortgang te ervaren door jezelf te leren corrigeren. Je krijgt een verhoogd lichaamsbewustzijn gekoppeld met ‘functionele bewegingspatronen’ waardoor je efficiënter en met meer gemak zult bewegen.

Omdat je wordt gevraagd je ‘focus’ te richten op de bewegingen en het ademhalen, wordt het Pilatesuur een uur van ‘mindful movement’, het verhoogt de resultaten en je ervaringen.

De nadruk ligt op kwaliteit, niet kwantiteit. Hierdoor wordt je plezier in bewegen verhoogd. Het is niet meer gewoon maar een ‘work-out’.

“Vanwege mijn zeer drukke baan en leven kan ik niet altijd zoveel sporten als ik zou willen. Maar mijn wekelijkse moment met Jeffrey probeer ik nooit te missen. Het geeft een allround training voor lichaam en geest en ik merk de benefits ervan in mijn dagelijks leven. Ik voel heel duidelijk de verbeteringen in mijn houding en core-kracht.”

 

W.T., Project manager, finance, Rotterdam

Pilates recommendation
pilates lessen met persoonlijk aandacht

workshops gevolgd zijn o.a.

  • ‘Pilates for Osteoporosis’ met Ashley Ritchie
  • ‘Vestibular Rehabilitation and the Pilates Mat’ met Elizabeth Larkham
  • ‘Breath and the core’ met Clarice Marshall
  • ‘Classic Pilates Mat and the Anatomy Trains’ met Karen Locher
  • Franklin Method workshops met Morten Dithmer
  • Pilates en docenten workshops met Tom McCook
  • Mindfulness met Leonard de Mol van Otterloo

contact jeffrey

jeffrey@fullcirclestudio.nl

tel: +31 (0)621215468