Open dag 22 september 2018

Full Circle Studio Amsterdam

Open dag 22 september 2018

Zaterdag 22 september opent onze studio in het hart van de Jordaan haar deuren voor een open dag als kick-off  voor de opening van het nieuwe seizoen . De Full-Circle studio staat bekend om Gyrotonic® en Pilates. Komend seizoen introduceren wij  workshops  van Gyrokinesis®, Fascia release en Mindfullness .

De open dag is een perfect moment om  op een ongedwongen wijze kennis te maken  met de verschillende workshops die wij aanbieden, naast de workshops geven wij ook de mogelijkheid om met een ervaren instructeur gebruik te maken van de Pullytower

(Gyrotonic®) of de Reformer( Pilates). Een ideale mogelijkheid als u  geïnteresseerd in deze technieken of wellicht een blessure heeft.

Natuurlijk kunt u vrijblijvend binnen lopen om te kijken naar de mogelijkheden die onze studio bied , alleen als u wilt participeren in een van onze workshops die dag of gebruik wilt maken van de gratis privé les meld u dan aan via aleida@fullcirclestudio.nl

Vanaf 09.30 zijn wij  aanwezig om jullie te  ontvangen met een verrukkelijk kopje koffie

10.00 -10.45       Zijnsoriëntatie

Laat je geest thuiskomen en ontspan.

Deze workshop wordt iedere Woensdagavond gegeven door Juliette Bonarius.

Wat een prachtige serene  manier om deze zaterdagochtend te beginnen .

Regelmatig mediteren is noodzakelijk om niet onbewust overgeleverd te zijn aan de gewoontepatronen van je geest. Je geest is altijd verzeild in gedachten, gevoelens en emoties. Hierdoor kun je regelmatig onrust ervaren onderhuids. Je bent nooit helemaal tevreden, het moet altijd beter of anders, oftewel, je bent niet thuis bij jezelf, je rust niet in hoe het is.

Zijnsmeditatie is de basis beoefening van Zijnsoriëntatie ontwikkeld aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht.

11.00 – 11.50 en 13.00 – 13.50 GYROKINESIS®

Deze lessen wordt op verschillende dagen in de week gegeven door Aleida van Poelgeest . In September begint er ook een introductiecursus .

Gyrokinesis® is een nieuwe bewegingsmethode voor het hele lichaam die nog niet zo lang geleden is geïntroduceerd in Europa. Het is een doordachte choreografie die is opgebouwd uit verschillende takken van sport , waaronder Yoga Thai-Chi en Zwemmen. Het geeft ruimte in lichaam en geest en kan uitstekend worden ingezet ter preventie van blessures .

Het centrum van de beweging ligt bij het bekken en de wervelkolom . Kenmerkend voor Gyrokinesis® zijn de ronde en spiraalvormige bewegingen , het voelt aan alsof je aan het dansen bent.

De les begint op een kruk en eindigt op de mat. In deze choreografie is de ene beweging een voorbereiding op de volgende. Je voelt dat je lichaam werkt als één geheel.

12.00 – 12.50 en 15.00-  15.50 PILATES – MAT

Iedereen heeft ondertussen wel gehoord van Pilates . Wij zijn nog steeds razend enthousiast  over deze bewegingsmethode omdat wij dagelijks ondervinden hoeveel progressie onze deelnemers hiervan ondervinden. Iedere dag wordt er wel een Pilates les gegeven in onze studio . Jeffrey Ross en Aleida van Poelgeest  zijn onze instructeurs . In September geven wij  ook weer een introductie cursus.

Pilates is een bewegingsmethode die in het begin van de vorige eeuw ontwikkeld is door Joseph Pilates voor zichzelf, politie en het leger, de methode werd vervolgens vooral bekend onder dansers.

Bij Pilates ligt de focus op je geest en lichaam. De bewegingsmethode geeft ondersteuning in het dagelijks leven door te werken aan een juiste houding en natuurlijk bewegingspatroon.

Pilates versterkt en verlengt je spieren en het helpt je flexibiliteit, coördinatie en je evenwicht te verbeteren.

14:00 – 14:50        Fascia Release

Heel trots zijn wij op de samenwerking met Linda de Wolf , haar fascia release workshops zullen regelmatig gegeven worden in onze studio. Tijdens de open dag geeft Linda een speciale introductie workshop.

Door te werken met zachte rollers en balletjes wordt het bindweefsel gestimuleerd zodat je lichaam weer in balans komt.

Wanneer we lang in dezelfde houding blijven of stress ervaren raken onderlinge lagen bindweefsel aan elkaar geplakt, het gevolg is stijfheid en pijn.

Om beweging mogelijk te houden is het nodig dat het bindweefsel gehydrateerd wordt. Met zachte rollers en balletjes doen we precies dat; hydrateren!

 

LOOP BINNEN EN ONDEKT DE KRACHT VAN ONZE STUDIO

Vragen? Neem contact op >>