_DSC7021_Sam_en_Carlo
GYROTONIC®
_DSC7021_Sam_en_Carlo
GYROTONIC®
_DSC7021_Sam_en_Carlo
GYROTONIC®
_DSC7021_Sam_en_Carlo
GYROTONIC®

In deze snelle hectische wereld staat het lichaam bloot aan fysieke en mentale stress.
We nemen vaak een gemakkelijke houding aan omdat ons lichaam dit nu eenmaal gewend is, maar gemakkelijk is niet altijd goed.

GYROTONIC®

is eind vorige eeuw ontstaan op St Thomas en geïnspireerd op verschillende disciplines van sport, waaronder Yoga,Thai-Chi en zwemmen. Door de oefeningen werkt je lichaam als één geheel. Het hele lichaam wordt geactiveerd , spieren, gewrichten, pezen, bindweefsel, zenuwbanen en de ademhaling. Alles in je lichaam is in beweging.

Voor wie is GYROTONIC®

GYROTONIC® kan beoefend worden door iedereen en op elke leeftijd, om topfit te zijn.

Ook voor mensen met specifieke klachten of  mensen die sneller willen herstellen/revalideren na een blessure is de GYROTONIC® methode vaak de oplossing voor hun klachten.

Ook dansers en topsporters beoefenen meer en meer GYROTONIC® om hun lichaam synchrone te versterken.

GYROTONIC® is een trainingsmethode gericht op het versterken en verlengen van de spieren door vloeiende bewegingen zonder belasting van de gewrichten. Bij GYROTONIC® word gebruik gemaakt van geavanceerde trainings machines, waarbij de intensiteit van de oefeningen hoger is dan bij de oefeningen op de mat. 

Het voordeel hiervan is dat je sneller resultaat boekt Je hele lichaam wordt aangesproken, energie banen worden geopend, je gaat beter ademen, het zenuwstelsel wordt gestimuleerd, je krijgt meer bewegingsvrijheid, beweegt efficiënter, je krijgt meer kracht en je coördinatie/balans worden verbeterd.

De oefeningen worden helemaal op jouw lichaam aangepast, daarom werkt de methode ook goed als je last heb van je schouders- nek of rug door verkeerde werkhouding of stress. Je kunt gerichter trainen voor een doel dat je wilt bereiken of voor het aanpakken van een slepende blessure. Wat voor jouw situatie het meest geschikt is bepaal je in overleg.

Deze zorgvuldig samengestelde series zorgen voor balans, efficiëntie, kracht en flexibiliteit. De oefeningen worden helemaal op jouw lichaam aangepast. Daarom werkt de methode ook goed als je last heb van je schouders- nek of rug door verkeerde werkhouding of stress.

De trainingen worden gegeven op speciaal ontwikkelde toestellen, waarbij de intensiteit van de oefeningen hoger is dan bij de oefeningen op de mat. Het voordeel hiervan is dat je sneller resultaat boekt
Je kunt veel gerichter trainen voor een doel dat je wilt bereiken of voor een slepende blessure van het overbelaste lichaam die je wilt aanpakken. Elk toestel is geschikt voor ieder niveau. Welke voor jouw situatie het meest geschikt is bepaal je in overleg.

"The nature of things is to move" – Juliu Horvath

Docenten

Alle instructeurs zijn gekwalificeerd en hebben met goed resultaat alle GYROTONIC® opleidingen gevolgd. Ze gaan regelmatig naar bijscholing om op de hoogte te blijven van de allerlaatste technieken.

Voor meer informatie over welke methode voor jou het meest geschikt is, neem contact op.