_DSC7021_Sam_en_Carlo
_DSC7021_Sam_en_Carlo

In deze snelle hectische wereld staat het lichaam bloot aan fysieke en mentale stress.
We nemen vaak een gemakkelijke houding aan omdat ons lichaam dit nu eenmaal gewend is, maar gemakkelijk is niet altijd goed.

Voor wie is de GYROTONIC® methode?

De methode kan beoefend worden door iedereen en op elke leeftijd.

Ook voor mensen met specifieke klachten of  mensen die sneller willen herstellen/revalideren na een blessure is de GYROTONIC® methode vaak de oplossing voor hun klachten.

Ook dansers en topsporters beoefenen steeds meer de GYROTONIC® methode om hun hele lichaam te versterken.

De GYROTONIC® methode is eind vorige eeuw ontstaan op St Thomas en geïnspireerd op verschillende disciplines van sport,
waaronder Yoga, Thai-Chi en zwemmen. Tijdens de oefeningen werkt je lichaam als één geheel, alles is samen in beweging.

De GYROTONIC® trainingsmethode is gericht op het versterken en verlengen van de spieren door vloeiende bewegingen zonder belasting van de gewrichten. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde trainingsmachines, waarbij de intensiteit van de oefeningen hoger is dan bij de oefeningen op de mat. 

Het voordeel hiervan is dat je sneller resultaat boekt omdat je hele lichaam wordt aangesproken, je gaat beter ademen, het zenuwstelsel wordt gestimuleerd, je krijgt meer bewegingsvrijheid, beweegt efficiënter, je krijgt meer kracht en je coördinatie en balans worden verbeterd.

De oefeningen worden op jouw lichaam aangepast, daarom werkt de methode ook goed als je last heb van klachten of blessures. Bijvoorbeeld bij last van schouders- nek of rug door verkeerde werkhouding of stress. Je kunt gericht trainen voor een doel dat je wilt bereiken of om een blessure aan te pakken. Wat voor jouw situatie het meest geschikt is bepaal je in overleg.

Gebruik de methode om mobiliteit te verbeteren:
Je creëert flexibiliteit en wendbaarheid tijdens het uitvoeren van driedimensionale bewegingen. Hierbij verleng je je spieren, creëer je ruimte in de gewrichten en verbeter je het bewegingsbereik van de wervelkolom.

Maar ook om kracht te creëren:
Met behulp van de GYROTONIC® apparaten versterk je je spieren. Het werken met weerstand en gewichten geeft je het contrast wat je nodig hebt om kracht op te bouwen terwijl je de vloeiende bewegingen uitvoert.

Daarnaast heeft elk zorgvuldig ontwikkelde trainingsmachine zijn specialiteit en een net iets andere manier om het lichaam aan te spreken, wat de training niet alleen effectiever maar zeker ook leuker maakt.

"The nature of things is to move,
Life is movement and an expression of existence is movement.
The more the body moves, the more expression of life.
"

Juliu Horvath, Creator and Founder of the GYROTONIC EXPANSION SYSTEM®

Docenten

Alle instructeurs zijn gekwalificeerd en hebben met goed resultaat alle GYROTONIC® opleidingen gevolgd. Ze gaan regelmatig naar bijscholing om op de hoogte te blijven van de allerlaatste technieken.

Voor meer informatie over welke methode voor jou het meest geschikt is, neem contact op.