GYROKINESIS®

In onze Full Circle Studio bieden wij zowel GYROTONIC® als GYROKINESIS® aan.

Wat is GYROKINESIS®?

GYROKINESIS®  is een nieuwe bewegingsmethode voor het hele lichaam die nog niet zolang geleden is geïntroduceerd in Nederland. De GYROKINESIS®  methode is een doordachte  choreografie die is opgebouwd uit verschillende disciplines van sport, waaronder Yoga ,Thai-Chi en zwemmen. Het geeft ruimte in lichaam en geest en kan uitstekend ingezet worden ter preventie van blessures.

Het aantal deelnemers aan een groepsles in onze Full Circle Studio houden we bewust laag. Deze manier van lesgeven maakt het voor onze instructeurs mogelijk iedere deelnemer persoonlijke aandacht te geven. De les wordt rustig opgebouwd en aangepast aan ieders conditie.

De les begint op een kruk en eindigt op de mat. In deze choreografie is de ene beweging een voorbereiding op de volgende. Je voelt dat je lichaam werkt als één geheel.

Het hele lichaam wordt geactiveerd tijdens GYROKINESIS®, spieren , gewrichten, pezen , fascia, zenuwbanen en de ademhaling.

Het centrum van de beweging ligt bij het bekken en de wervelkolom. Kenmerkend voor GYROKINESIS®  zijn de ronde en spiraalvormige bewegingen, het voelt aan alsof je aan het dansen bent.

Waarom GYROKINESIS®?

  • Verbetert je basishouding
  • Verbetert je conditie
  • Vergroot je rompstabiliteit
  • Vergroot je kracht
  • Geeft ruimte in je gewrichten
  • Geeft energie
  • Geeft rust

Geschikt voor iedereen

De GYROKINESIS® oefeningen doe je in groepen van maximaal acht personen. Daardoor kunnen we je voldoende persoonlijke aandacht geven en de oefeningen aanpassen aan jouw conditie.

Sinds enkele jaren volgen wij bij Aleida van Poelgeest de Pilates- en later de GYROKINESIS-lessen. Aleida is zeer serieus in haar vak maar gelukkig geen strenge meesteres. Ze maakt de lessen leuk, helpt ons ons lijf beter aan te voelen en zo nodig op orde te brengen. Ze besteedt daarbij ook heel persoonlijke aandacht aan ieder van ons. We gaan na haar les altijd opgeruimd en voldaan naar huis, wetend dat dit fysieke onderhoud ons ook behoedt voor pijntjes en grotere ellende. Maandag avond les

Proefles?

Neem een proefles om een gevoel te krijgen bij onze manier van werken. Wij bieden een proefles aan voor € 17.

Bij directe aanschaf van een 10- urenkaart is de proefles gratis.

Prijzen

  • Losse training € 17
  • 10- urenkaart € 140 (3 maanden geldig)